Foretrukket av arkitekter og entreprenører over hele Norge

Her kan du lese mer om hvorfor og hvordan du kan benytte markedets ledende og vedlikeholdsvennelige plater på fasaden til ditt bygg.

Aluminium kompositt er mye brukt i hele verden og bruken øker også her i Norden. Den 100% vannbestandige strukturen gjør fasadeplatene særdeles godt egnet for vårt våte klima. Platene har også en hard overflate med PVDF lakk som gjør produktet ekstremt fargebestandig og lett å holde ren. Våre fasadeplater leveres også i alle brannklasser.

Nedlastbare BIM-filer

Alutile – Revit

Alutile – Archicad

BESTE HJØRNELØSNINGEN PÅ MARKEDET

Med fasadeplater fra Alutile trenger man ikke planlegge og produsere hjørneløsninger på millimeternivå. Platene knekkes nemlig enkelt til på byggeplassen. Dette er noe som gjør bruken av våre plater veldig kostnadsbesparende samtidig som det forenkler selve prosjekteringen. 

Med våre plater får bygget en flott og delikat finish med hjørner inn mot dører og vinduer. Knekkes platene over gesims får man samtidig ingen skjemmende beslag som skaper drypping og renner på fasaden. Alutiles fasadeplater kan knekkes i alle mulige vinkler og bues helt ned til radius på en meter. 

Ulike løsninger for hjørnene tilpasses enkelt på arbeidsplass med en rimelig overfres og rettholt. Dette er ukomplisert arbeid man kan utføre selv, samtidig stiller vi veldig gjerne opp på arbeidsplassen for å utføre opplæring. Arbeider du med et større prosjekt, kan du også leie kutte- og fresebord av oss i Alutile.

FARGER

Alutile lagerfører en rekke farger, og ved bestilling kan vi stort sett levere alle farger. Men vær sikker i din sak, for våre fasadeplater bevarer fargen i lang, lang tid. Platene kan produseres i alle mulige farger, og vi i Alutile har standardisert oss på fargene vist på galleriet på under.

BØRSTET

De siste årene har det også kommet mange spennende nyheter på markedet, som vårt nye produkt med børstet overflate, som gir en ny dimensjon i fasaden. Selv om de nye platene har grovere børstet struktur, innehar de likevel den samme fantastiske bestandigheten mot vann, sol og luft.

MATT OG BLANK

De fleste av våre kunder velger våre plater som leveres med glans 30. Alutile lagerfører 8 ulike farger, og alle NCS- og RAL-koder kan leveres om platene skal dekke mer enn 500 kvm. Alle farger kan også leveres med en overflate i høyglans, og vi lagerfører normalt fargen hvit glans 80.

SPECTRA COLORS

Alutile kan også tilby en del helt spesielle farger som skifter farge etter hvilken vinkel sollyset treffer platene og fra hvilken retning du ser fasaden fra. Blant annet har flere av våre kunder i Tromsø kledd sine bygningsfasader med disse. Ta en titt i galleriet for å bli inspirert.

LUNCH-PRESENTASJON

Kontakt oss for bestilling av vareprøver, eller om dere ønsker en lunch-presentasjon på kontorene deres. Send forespørsel på post@alutile.no

SKJULT INNFESTING

Aluminium egner seg meget godt for liming. Sammen med bruk av Sikaflex kan vi derfor tilby unike fasader uten synlige skruer. Vi leverer profiler i aluminium og beregner bruk av Sikaflex slik at vi kan garantere at kunden får en trygg løsning. For skeptikeren tilbyr vi også en kombinert løsning av skjulte skruer og lim.

PERFORERTE PLATER

Ved hjelp av vannkutter kan Alutile-platene perforeres med hull etter alle mulige mønster. Dette er en løsning som kan benyttes i himlinger, trappetårn, fasadebelysning, utsmykning o.l. 

DIMENSJONER

Alutile leverer plater med tykkelser fra 3 til 6 mm. I 95 prosent av bestillingene velger imidlertid kunden plate med tykkelsen 4 mm. Dette er en tykkelse som tilfredsstiller plater med alle størrelser og stenderavstand opp til CC 60 cmm. Har stenderne en avstand på over 80 mm bør man benytte plater med en tykkelse på 5 mm. Vi leverer platestørrelser opp til en bredde på 1570 mm og opp til 5 meters lengde. 

FORDELENE VED Å RENOVERE

  • Økt verdi
  • Høyere pris og leieinntekter
  • Lavere strømutgift ved etterisolering
  • Rimeligere enn å bygge nytt
  • Enklere renhold
  • Økt levetid

Ved å ta i bruk eksisterende bilder av bygget ditt, kan vi tegne opp forslag til plater på fasaden din. Kjøper du plater av oss i etterkant, er dette selvsagt en tjeneste vi utfører for deg uten kostnader.

UTE ELLER INNE?

Alutile er et klimasmart produkt som har utallige bruksområder, både ute og inne. Om det er varme eller kalde strøk har ingenting å si, og våre fasadeplater er perfekte for vårt nordiske, våte klima. Lær mer om hvordan våre fasadeplater kan brukes i ditt neste prosjekt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

I våre nyhetsbrev serverer vi inspirasjon og tips rundt hvordan du kan få listfrie fasader der du måtte ønske. Du får også se og lese hvorfor så mange bedrifter og privatpersoner nå velger vedlikeholdsfrie fasadeplater fra Alutile.