Bruks­områder

Om det er varme eller kalde strøk har ingenting å si, for våre fasadeplater er perfekte for vårt nordiske, våte klima. Bli bedre kjent med noen av bruksområdene her.

Fasader på hotell og næring

Fasadeplater foretrekkes i stadig større grad som kledning på hoteller og næringsbygg. Dette begrunnes ofte med at byggenes eiere ønsker så lave vedlikeholdskostnader som mulig samt at fasadeplatene gir kledningen et tidsriktig og elegant uttrykk.

Fasadeplater innvendig

Våre plater er testet og godkjent for Brom og andre skadelige stoffer, og egner seg også veldig godt til innvendig bruk på vegg og i tak. På grunn av den solide vannbestandigheten er garasjer og vaskehaller veldig egnede steder å kle med Alutile fasadeplater.

Vedlikeholdsvennlig fremtid

Alutiles fasadeplater har den veldig praktiske egenskapen at de «rengjør» seg selv. Det er rett og slett veldig vanskelig for smuss, alger, kalk, salt, grønske og andre forurensningspartikler å få feste på platenes harde overflate.Les mer

Grunnmursplater

Typiske utfordringer knyttet til fasader på mur og betong er algevekst, sprekker og maling som flasser. Uansett hvilket uvær som herjer eller hva gradestokken viser, har våre fasade- og grunnmursplater unik motstandsdyktighet.

Skjult innfresing

Mange arkitekter ønsker i dag skjult innfestning på kledningen. For å kunne tilby en optimal løsning for skjult innfestning ved bruk av våre fasadeplater, har vi i Alutile samarbeidet med Sika as i flere år.

Listefritt hus

Med bruk av våre fasadeplater får du et listfritt hus med elegante hjørner. Platene kan knekkes rundt hjørner og inn mot vinduer, og det beste er kanskje at dette er arbeid du enkelt kan utføre selv, uten bruk av ekstraordinært verktøy eller annet spesialutstyr.

ARKITEKT?

Her kan du lese mer om hvorfor og hvordan du kan benytte markedets ledende og vedlikeholdsvennelige plater på fasaden til ditt bygg.