Harmoni mellom natur og teknologi

Techwood er fremstilt av
100% organiske materialer

Disse materialene består av mineraler, salt, rester etter risproduksjon og havplast. Det benyttes risskall som et biprodukt fra kornavling, noe som gir 100% utnyttelse av hele råvaren.

Denne særegne kombinasjonen av materialer resulterer i et produkt med gode egenskaper, en naturlig finish, høy motstand mot forvitring og dermed en lang livssyklus..

Vedlikeholdsvennlig og høy brannmotstand

I motsetning til ekte treverk vil Techwood aldri trenge behandling for å beholde sitt flotte uttrykk. Det holder seg som nytt år etter år, og er 100% vannbestandig.

Techwood tilfredsstiller brannklasse B-s3,d0 og gir flere muligheter for å skape spennende uttrykk på større prosjekter hvor det er høyere krav til materialer.

Resirkulert og resirkulerbart

Techwood-produktene er ikke bare laget av resirkulerte materialer, hele produktet kan også resirkuleres etter endt levetid. Dette gjør Techwood til et bærekraftig alternativ som vil redusere GWP (Global Warming Potential).

Techwood er sertifisert etter ISO 9001, ISO 14025 og EN 15804-standarder, i tillegg til EPD. Disse dokumentene vil øke muligheten for å oppnå en god poengsum i BREEAM-sertifisering av ditt prosjekt. Produksjonen foregår på en fabrikk i Spania som har 60 års erfaring med denne typen produkt.

Techwood er UV-bestandig, saltvannsbestandig (produktet inneholder også salt), vedlikeholdsvennlig, lav vekt, høy styrke, brannklassifisert etter B-s3,d0. Med andre ord, dette er et produkt som er godt egnet for klimaer med mye utsatt kyst, som Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

I våre nyhetsbrev serverer vi inspirasjon og tips rundt hvordan du kan få listfrie fasader der du måtte ønske. Du får også se og lese hvorfor så mange bedrifter og privatpersoner nå velger vedlikeholdsfrie fasadeplater fra Alutile.